Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2007

Σκηνές του Νότου (part 2)


Σκηνή έκτη (4 μέρες μετά την πέμπτη σκηνή)




Κάθομαι στο μαγαζί. Εδώ και λίγο καιρό, πηγαίνω άκεφος. Το μυαλό μου είναι στην Άντζελα. No way out. Η κατάσταση είναι γνωστή, τα δεδομένα έχουν αποκωδικοποιηθεί. Κι όμως λύση δεν υπάρχει. Τέλμα. Πίνω μια γουλιά από το ποτήρι μου και αφηρημένος κοιτώ μια κοπέλα να χορεύει στο στύλο. Νοιώθω δίπλα μου μια παρουσία. Κι ένα φιλί στο μάγουλο. Είναι η Μάσα, η κολλητή της. Τα μεγαλύτερα βυζιά στην νύχτα - φυσικά εννοείται, γιατί από τεχνητά υπάρχει κάθε μέγεθος και σχήμα. Μια κοπέλα ξηγημένη, πάνω από 10 χρόνια στα στριπτιζάδικα. Από τις παλιοσειρές. Από αυτές που έχουν τραβήξει πολλά. Παντρεμένη δυο - τρεις φορές, με μια κόρη ούτε και γω ξέρω από ποιον γάμο, μπερδεύεσαι από ένα σημείο και πέρα.

" - Τι κάνεις ρε;"

" - 'Ο,τι μ' αφήνουν."

" - Καλό! Ξέρεις πόσο καιρό μου πήρε για να καταλάβω το ελληνικό χιούμορ; Πολύ."

" - Η κόρη σου καλά; Φέτος θα πάει σχολείο, έτσι δεν είναι;"

" - Ναι ρε συ, θα πάει πρώτη τάξη. Και είναι μεγάλη γάτα. Δεν μπορώ να την κάνω καλά. Πού θα πάει; Κάποια φορά θα τύχει να τη γνωρίσεις. Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου, γιατί εγώ μπορεί να λέω και μαλακίες από την μεγάλη αγάπη που της έχω."

" - Δεν μου λες ρε συ Μάσα, ήρθες να συζητήσουμε για την κόρη σου;"

" - Όχι. Για την αγάπη σου ήρθα να συζητήσουμε"

" - Πότε σου είπα πως είναι η αγάπη μου; Απλώς την γουστάρω."

" - Καλά, καλά. Τέλος πάντων. Γιατί δεν πας να την δεις; Αφού περιμένει."

" - Και εγώ περίμενα. Πάνω από ένα χρόνο. Και τι έγινε;"

" - Έλα ρε συ, λες και δεν ξέρεις. Είναι τρελλή μαζί σου, αλλά δεν μπορεί να αφήσει τον άλλο. Και συ δεν τη βοηθάς καθόλου."

Πράγμα που σημαίνει πως δεν την πιέζω όπως πρέπει. Δεν της προσφέρω καταφύγιο, σπίτι, χρηματική υποστήριξη. Δεν της δείχνω έτοιμη τη λύση, της προκαλώ ανασφάλεια. Μα δεν μπορώ να το κάνω. Δεν γίνεται να υποσχεθώ κάτι σε μια γυναίκα, που είναι με άλλον. Δεν το επιτρέπει ο εγωισμός μου. Και αν το κάνω... Κι αν έρθει μαζί μου, πώς θα ξέρω αν ήρθε λόγω των αισθημάτων της και όχι λόγω βολέματος; Αυτό πού το βάζεις; Αποκλείεται. Το ρίσκο που αναλαμβάνουμε είναι το μέτρο των αισθημάτων μας για τον άλλο. Το άλμα στο κενό. Και η ελπίδα, η προσμονή, η πίστη πως ο άλλος θα απλώσει το χέρι του και θα μας πιάσει. Αν με ρωτάτε, μόνο έτσι αξίζει να ξεκινά μια σχέση.

" - Και ούτε πρόκειται να την βοηθήσω, όπως εσύ το εννοείς. Μετά, ό,τι θέλει το κορίτσι. Μετά όμως!"

" - Τι να σου πω τώρα... Εγώ λέω να πας να τη δεις." Επιμένει η Μάσα.

" - Εγώ λέω να μου πεις καλύτερα για την κόρη σου."


Σκηνή έβδομη (περίπου 20 μέρες μετά)


Κατά τις δυόμιση τη νύχτα, πίνω καφέ στο Θησείο με τον Πέτρο. Φίλος καλός, αλλά τόσο διαφορετικός από μένα. Ειδικά στην αντιμετώπιση των γυναικών. Στο μυαλό του είναι αδιανόητο που δεν είμαι με την Άντζελα. Και φταίω εγώ, λέει. Της φέρθηκα πολύ καλά, της πρόσφερα αυτό που ήθελε. Δεν "έπαιξα" μαζί της, δεν την έφτυσα, δεν την πλήγωσα. Η θεωρία του γραμματόσημου, για άλλη μια φορά στο προσκήνιο: Όσο τη φτύνεις, τόσο κολλάει.

Αλήθεια είναι αυτό, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μόνο που δεν μπορείς να το κάνεις πάντα, εγώ τουλάχιστον. Όχι από σεβασμό στην άλλη, όσο από σεβασμό στα αισθήματά σου. Όταν κάτι είναι πιο βαθύ, πέρα από την κάβλα και κάνα δυό γαμήσια, δεν μπορώ να προκαλώ "τεχνητές κρίσεις". Όχι πριν εξαντλήσω όλα τα περιθώρια τουλάχιστον.

" - Μα τα εξάντλησες πια ρε μαλάκα" επιμένει ο Πέτρος. " Ή κάνε αυτό που πρέπει ή άστη να πάει να γαμηθεί". " - Πρέπει να της προκαλέσεις ένα σοκ. Πρέπει να αισθανθεί πως σε έχασε, μόνο έτσι μπορεί να κινηθεί το μυαλό της. Να κάνει κάτι ουσιαστικό."

" - Ή να εξαφανιστεί..."

" - Ναι ρε ας εξαφανιστεί. Δηλαδή και τώρα που γυροφέρνετε ο ένας τον άλλο, τι γίνεται; Άσε με ρε μαλάκα, βαρέθηκα."

" - Αυτό να μου πεις. Άσε που παραβαίνω και τον πρώτο νόμο: Ποτέ μην προσπαθήσεις να εξηγήσεις τα λόγια ή τη συμπεριφορά μιας στριπτιζέζ σαν να είναι κανονική γυναίκα. Νόμος απαράβατος. Δίκιο έχεις ρε Πέτρο. Λοιπόν, άκου να δεις τι θα γίνει. Σκέψου τι πρέπει κατά τη γνώμη σου να κάνω. Ό,τι μου πεις θα το κάνω. Στο λόγο μου."


Σκηνή όγδοη ( την επόμενη νύχτα)

Το σχέδιο εκπονήθηκε. Η δέσμευσή μου δεδομένη - πρέπει να το εκτελέσω. Δεν μπορώ αν κάνω πίσω. Συναντηθήκαμε με τον Πέτρο κατά τη μία, ήπιαμε καφέ. Με ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

" - Μήπως παραείναι..."

" - Μην αρχίζεις τις μαλακίες. Έδωσες το λόγο σου. Σκάσε και κάνε ό,τι σου λέω."

" - Εντάξει."

Φτάνουμε στο στριπτιζάδικο που δουλεύει η Άντζελα. Η ώρα είναι δύο και - μπαίνουμε. Καθώς προχωρώ στο χώρο υποδοχής, αναρωτιέμαι αν θα δουλεύει σήμερα ή θα έχει ρεπό. Περνάμε μια πόρτα και το μάτι μου πέφτει στα 2 φλίπερ που στέκουν σβηστά και σκονισμένα. Απομεινάρια μιας άλλης δεκαετίας. Το μαγαζί αποπνέει φθορά και πτώση. Θα μπορούσε να γίνει το αγαπημένο μου. Περπατώντας, κοιτάω όσο μπορώ να διακρίνω τη φθαρμένη μοκέτα. Προχωρούμε στα εσώτερα. Πριν καν έρθει ο μετρ, για να μας οδηγήσει σε κάποιον καναπέ, το πρώτο πρόσωπο που αντικρύζουμε από το μαγαζί, είναι η Άντζελα.

Με βλέπει. Κοιταζόμαστε. Είναι που μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα το πολύ, τα μάτια μπορούν να αλλάξουν τέσσερις και πέντε φορές έκφραση: έκπληξη, χαρά, ανακούφιση, έρωτας, φόβος.

Πέφτει στην αγκαλιά μου. Σφίγγοντάς με, ξεφυσάει και ακουμπάει το κεφάλι της μεταξύ ώμου και στέρνου - χαλάρωση. Φιλιόμαστε στα όρθια, στη μέση της σάλας. Οι άνθρωποι του μαγαζιού κοιτούν με απορία. Ένας ξένος - εγώ - που μόλις μπήκε, φιλιέται με την κοπέλα. Ασυνήθιστο.

Καθόμαστε στο καναπέ. Μόνο τότε μου μιλάει.

" - Τι κάνεις, όλα καλά;"

" - Όλα καλά, εσύ πώς πας;"

Αρχίζει μια συνομιλία από αυτές που άλλα λένε κι οι δύο και άλλα θέλουν να πουν. Κρατάει κάνα δεκάλεπτο. Στο μεταξύ, μια παλιά γνωστή έχει έρθει και κάθεται με τον Πέτρο. Αυτός βέβαια το νου του τον έχει σε μένα. Έχει προηγηθεί και εγκάρδιος χαιρετισμός του με την Άντζελα. Και τότε έρχεται η στιγμή.

" - Να πάρω ένα ποτό, μωρό μου;"

Από συνήθεια πάω να πω ναι. Ίσα που το προλαβαίνω.

" - Όχι μωρό μου, να μην πάρεις."

Έκπληξη. Ανοίγουν διάπλατα τα μάτια της. Απορία.

" - Μα τι λες; Τρελλάθηκες; Θα φύγεις;"

" - Όχι μωρό μου, δεν θα φύγω. Αφού όμως είμαι πελάτης, εγώ θα αποφασίσω πώς θα ξοδέψω τα λεφτά μου."

Αρχίζει να σκέφτεται πως θα την διώξω και θα κάτσω με άλλη, για να της την σπάσω. Η αλήθεια όμως είναι χειρότερη.

" - Θες να φύγω;"

" - Όχι φυσικά. Θέλω αν πάμε να μου κάνεις πριβέ χορό."

Με κοιτάει σαν να είμαι εξωγήινος. Δεν πιστεύει σε αυτό που ακούει.

" - Μου κάνεις πλάκα. ε;" ρωτάει με ένα μισερό χαμόγελο στα χείλη της. Φοβάται τη συνέχεια. Δίκιο έχει.

" - Με βλέπεις να γελάω; Όχι, θέλω χορό. Να νοιώσω το σώμα σου γυμνό πάνω μου, να σε χαιδέψω, να φιλήσω τις ρόγες σου, να γευτώ την ηδονή σου. Αυτό θέλω. Όσες κάρτες κι αν κοστίζει."

" - Αυτό αποκλείεται" ψελλίζει, ενώ ήδη τα δάκρυα αρχίζουν να κυλάνε στα μάγουλά της. "Ξέχασέ το".

Την κοιτάω χωρίς να μιλάω. Πάντα μου άρεσε το βουβό της κλάμα. Ομορφαίνουν τα μάτια.

" - 'Η αυτό ή τίποτα" λέω μετά από κάποιο διάστημα. Κοιτάει γύρω της. Ψάχνει κάποια φίλη της. Για να το πει. Για να κλάψει. Για υποστήριξη. Σκοτάδι γύρω. Με κοιτάει ξανά, περιμένει να ξυπνήσει από το κακό το όνειρο. Εις μάτην. Σηκώνεται αμίλητη. Με κοιτάει μια τελευταία φορά και απομακρύνεται αργά. Εξουθενωμένη. Κι εγώ. Περισσότερο.


To be continued

25 σχόλια:

david santos είπε...

Hello my friend.

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

Daviod Santos

o είπε...

είσαι friend του από πάνω;

και θέλεις και σχόλιο;;;;

Καπετάνισσα είπε...

Θα σταθώ στα περί ρίσκου που γίνονται ζύγι για την καρδιά.
Διάνα-που λένε.
Φλέβα, κατευθείαν.
Σωστός λοιπόν.
Και ωραίος, το'παμε.

Έτερο σημείο:
Η εικόνα του μαγαζιού που βαραίνει την ανάσα με φθορά και πτώση. Και που το βλέπεις ως αγαπημένο, ενδεχομένως.
Κουβέντα μεγάλη αυτή.
Στα όσα δε λέει.
Συμφωνούμε.

o είπε...

εκείνη έχει δίκηο νέε μου.

(και δεν της πάει καθόλου το Αντζελα)

Αιολος είπε...

Θα προτιμούσα να την βάφτιζες Ελένη.

Ανώνυμος είπε...

Καύλα μου, άσε τις μπούρδες και ζήσε...
Όπως γουστάρεις, αλλά ζήσε. Και σταμάτα επιτέλους να φοβάσαι.
Πιο πολύ και απο μένα ρε?! Έλεος! (όπως το φιλαράκι σου ο Γεωργίου!)

Άσε τους εγωισμούς στην πάντα (ναι έτσι μιλάμε εμείς οι αρβανίτες!)
και κοίτα να δείς τι θα κάνεις για να γουστάρεις και αύριο και μεθάυριο και σαν πας να ψοφήσεις ρε αδερφέ, να πας με το κεφάλι ψηλά και τσαμπουκαλεμένα.

Σε φιλώ πολύ. Σε σκέφτομαι, αλλά λιγότερο απο πρίν. Είσαι κομμάτι μαλάκάκος αλλά νομίζω πως γι' αυτό σε αγαπώ.
Διώξε τη στάχτη απο τους ώμους φοίνικα.
;)

desa είπε...

Μεγάλε καλά της έκανες. Την έστειλες αδιάβαστη.

So_Far είπε...

Εκείνο που δεν έχω καταλάβει και με αφήνει έκπληκτη είναι το εξής: η Άντζελα είναι μια γυναίκα που δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Άρα λογικά δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν στερημένη μικροαστή νοικοκυρά.
Αφού λοιπόν σε θέλει, γιατί δεν πιάνει τον νυν ( που στην ουσία δεν της λέει και τίποτα ) να του πει ότι τελείωσαν και να σε διεκδικήσει ελεύθερη πλέον; Δηλαδή γιατί ντε και καλά κάτι πρέπει να κάνεις εσύ; Που τελικά δεν έχεις και κάποια δέσμευση.
Γιατί ντε και καλά πρέπει πρώτα ο επόμενος να μας εξασφαλίσει όσα υλικά εξασφαλίζει και ο προηγούμενος για να πάμε μαζί του;

Σου αξίζει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω πώς ερωτεύονται οι άντρες αλλά εάν ο κόσμος γύριζε ανάποδα και ήμουν στη θέση σου, θα είχα ξενερώσει άγρια.
Αν μη τί άλλο ένας έρωτας θέλει πολλά στοιχεία και ένα από αυτά είναι η τόλμη.

Sofogreg είπε...

@ e.e

Δεν αρκεί που είμαι δικός σου φίλος;

@ καπετάνισσα

Φαίνεται πως συμφωνούμε σε αρκετά καπετάνισσά μου.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως.

@ e.e.

Και τι άλλο περίμενα να πεις; Ήμουν σίγουρος. Παρόλα αυτά η ζωή και οι σχέσεις δεν είναι μόνο ζήτημα δικαίου.
Για το όνομα, συμφωνώ απολύτως. Δεν της ταιριάζει.

@ αίολος

Και αυτό το όνομα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Αλλιώς όμως.

@ ;)

Άγνωστη (;)στέκομαι στο γεγονός πως είμαι "κάβλα" σου. Μου αρκεί.
Όσο για τα υπόλοιπα, μάλλον λάθος με έχεις μετρήσει.

@ desa

Τι να σου πω... Μπορεί και να είναι έτσι.

Spitogata είπε...

H νύχτα έχει άλλους κανόνες...
και είναι ακόμα πιο σαγηνευτική χωρίς αυτούς.

To ότι δεν δέχτηκε να σου χορέψει, άποκαλύπτει πολλά. Αν δεν πόναγε η καρδιά, θα έκανε την δουλειά της.


Σοφέ, περιμένουμε το continue.

GhostHunter είπε...

Καταπληκτικό! Απίθανο! Και το στορυ και η γραφή!

Αναμένω τη συνέχεια με αγωνία.

Πάντως συμφωνώ με τον φίλο σου σε ένα πράγμα. Τα "σοκ" στις γυναίκες και σε μας εν μέρει, λειτουργούν θετικά...

desa είπε...

Στο άλλο μπλογκ σου με τίτλο ''Μαζί μου τα έχετε βάλει όλοι?'' έχεις ένα πολύ ωραίο ποστ σχετικά με άντρες και γυναίκες. Θέλω να το αντιγράψω και να το βάλω και στο δικό μου, αναφέρωντας βέβαια εσένα ως πηγή. Έχεις πρόβλημα?

Ανώνυμος είπε...

night life

Sofogreg είπε...

@ spitogata

Καλώς ήλθες. Η νύχτα! Τόσο ωραία με ή χωρίς τους κανόνες της.

@ ghosthunter

Καλώς ήλθες κι εσύ. Ναι, το σοκ μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Κι έτσι μετράς και τις αντιστάσεις του άλλου.

@ desa

Γεια σου desa. Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα. Γιατί γράφω νομίζεις; Για να γίνω διάσημος μια μέρα!

@ nightlife

NIght life all the way! Daytime my ass!

vampiria είπε...

Sofo μου, γιατί δεν της ξηγιέσαι στα ίσα; Δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορετικός "κώδικας" επικοινωνίας με κοπέλες σαν την Άντζελα (παρεπιμπτόντως θα προτιμούσα την πεις Λία ή Ελιάννα-μη ρωτάς γιατί, δεν ξέρω), όμως αν ρε μωρό τη γουστάρεις μίλας της στα ίσα! Πρέπει να της παρέχεις σπίτι, οικονομική κάλυψη και τέτοια για να παρατήσει τον άλλο; Αν σε γουστάρει, δεν θα τον παρατήσει έτσι κι αλλιώς; Εκεί ξηγήσου της! Πάντως, συμφωνώ με τη σπιτόγατα, θεά που δε δέχτηκε να σου χορέψει και σημαίνει πολλά!
Αντε πες μας και τη συνέχεια!

Καλό μήνα! Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

που είσαι εσύ;
περιμένωωωω το "To be continued" με αγωνία

Ανώνυμος είπε...

Άνδρες...Συμφωνώ με Vampiria.Ερώτηση:αν δεχόταν να σου χορέψει,αν εξαιρέσεις την απόλαυση οπτικά,θα το είχες εκλάβει ως συναισθηματική απόρριψη;

Ανώνυμος είπε...

re su...nomiza tha exei kana live striptiz edw mesa...alla tipota...

Ναταλία είπε...

Θα σταθώ στον άντρα της ιστορίας γιατί έτσι μπορώ να μιλήσω στα ίσα....
Γάτα είναι. Όσο κι αν πιέζει η καρδιά του το μυαλό του ακόμα λειτουργεί.
Όταν ο άλλος ερωτεύεται, μια κλωστή μπορεί να τον τραβήξει για όπου πάει το ταίρι του.
Ούτε το βόλεμα, ούτε οι υποσχέσεις.
Οι συμβιβασμοί έφεραν την Άντζελα εκεί που είναι σήμερα. Και δεν περνάει καλά.
Τι άλλο έχει να χάσει;

Το ρίσκο που αναλαμβάνουμε είναι το μέτρο των αισθημάτων μας για τον άλλο.

Εκείνη έχει πάρει όλα τα ρίσκα εκτός από αυτό.

Κι ο άντρας της ιστορίας μόνο αυτό θέλει...

Εμένα με έστειλες πάντως με αυτή τη φράση...
Πάω να με βρω.

PURANGER είπε...

Πάρε το αίμα μας πίσω μεγάλε . :lol
Θα γράψω και εγώ τα δικά μου παθήματα όταν συνέλθω . Σε ευχαριστώ γιατί μου έδωσες a schedule of revenge

discolata είπε...

το ρίσκο και το ζύγι σου.
είναι καιρός τώρα που έψαχνα να βρω λέξεις να το πω σε μια πρόταση αυτό, αλλά δε μου έβγαινε.
το έκανες εσύ.

το οικειοποιούμαι λοιπόν, με όλο το σεβασμό.

είχαμε αυτή τη συζήτηση προχτές με έναν πολύ φίλο. μου έλεγε πως φταίει η γαμημένη η ασφάλεια. όποιος τη νιώθει, δύσκολα την αφήνει. καμιά φορά ακόμα και ο οίκτος. ο οικείος οίκτος προς άνθρωπο που έμαθες δίπλα του. τύψεις επίσης.συμβιβασμοί.

δεν ξέρω. για μένα είναι άγνωστες λέξεις όλα αυτά, έμαθα όταν θέλω κάτι να τρέχω πάνω του, να μη χρειάζομαι αποδείξεις και αποδεικτικά, ούτε να δίνω εξηγήσεις και να ζητάω περμίσσιον, ένας θεός ξέρει πόσους πλήγωσα στο παρελθόν, επειδή ακριβώς έβλεπα μόνο τα δικά μου θέλω. αλλά εγώ ίσως είμαι εγώ.

και τελικά ίσως να μη μάθω ποτέ με σιγουριά απόλυτη, ποιος είναι ο "σωστός": αυτός που βαδίζει με το θέλω του κόντρα σε όλα, ή αυτός που ενδεχομένως συμβιβάζεται για να μη πληγώσει άλλους;

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που διχασε και σοκαρε την ελληνικη κοινη γνωμη
λογω των gay and straight σεξουαλικων του σκηνων

Vitsi είπε...

Tελικά φαίνεται ήταν γραφτό να μη συνεχιστεί η ιστορία. Η συνέχεια λοιπόν στις ελεύθερες σκέψεις όλων σας.

Ανώνυμος είπε...

Amateure Cams

Amateur Videos

Amateure Sex

Ανώνυμος είπε...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your striptizadiko.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com