Δευτέρα, Μαΐου 14, 2007

Ο άρχων της γλυφάδας

Πέτρος. Μια μοναδική περίπτωση. Λίγο μετά τα 30, έχοντας ζήσει μια δύσκολη και γεμάτη βάσανα ζωή. Από τα δεκαπέντε του άρχισε να δουλεύει. Όχι για χόμπι, αλλά από ανάγκη. Ο πατέρας του ήταν πολύ πλούσιος αλλά και πολύ ανεύθυνος συνάμα. Ο Πέτρος μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη, σε χλιδάτο σπίτι, με μια μεγαλύτερη αδελφή και μια μάνα που σε όλη του τη ζωή τη θυμόταν να ανέχεται τις μαλακίες του πατέρα.
Ο Πέτρος ανήκε στην κατηγορία εκείνη των αγοριών που είχε σαν όνειρο να κάνει μια οικογένεια, διαφορετική από τη δική του: με μια γυναίκα που να την αγαπάει, να την φροντίζει, να μην τη βρίζει ή να την χτυπάει, να κάνει πολλά παιδιά και να δώσει όλη του τη ζωή να τους έχει ευτυχισμένους. Από τα δεκαέξι του, έκανε μόνο σταθερούς και μακροχρόνιους δεσμούς - στα εικοσιδύο ήθελε να παντρευτεί την κοπέλα με την οποία τότε ήταν μαζί. Πριν κλείσει τα τριάντα είχε ήδη τρεις αποτυχημένους αρραβώνες στην πλάτη του.
Ακούω ήδη τις γυναίκες που διαβάζουν το ποστ να μιλούν για την ανευθυνότητα ή την ανωριμότητά του. Μπορεί να είναι κι έτσι. Ήταν όμως ο διακαής πόθος του - μια οικογένεια. Και οι τρεις τις οποίες αρραβωνιάστηκε του φέρθηκαν άσχημα: η μια του είπε μετά από χρόνια δεσμού πως οι γονείς της δεν θεωρούν σωστό να παντρευτεί κάποιον που δουλεύει σε φάμπρικα, η άλλη πως δεν τον θέλει πια γιατί της έκανε πάντα όλα τα χατήρια και βαρέθηκε, η τρίτη γαμιόταν ασυστόλως με όποιον έβρισκε όσο αυτός δούλευε σε δυο δουλειές.
Μετά την τρίτη φορά, ο Πέτρος τρελάθηκε. Πέρασε τρία βράδυα κλεισμένος στο δωμάτιό του, αυτός και ο καθρέφτης του, ένας καθρέφτης γεμάτος ροχάλες. Και πήρε την απόφασή του:
" Να πάνε να γαμηθούν όλες οι καριόλες. Από δω και στο εξής θα τις γλύφω, θα τις γαμάω και θα την κάνω. Ποτέ ξανά έρωτας, αγωνίες, προσφορά σε καμία καριόλα".
Και άρχισε να μεταλλάσεται. Σιγά -σιγά στην αρχή, με γοργό ρυθμό στη συνέχεια. Ίσως γι' αυτό ο αγαπημένος του ήρωας comics είναι ο Spiderman.Και έγινε κάτι μεταξύ του Punisher και πρωταγωνιστή τσόντας. Μελαχροινός, γύρω στο 1.80, σώμα καλό και αθλητικό (στα νειάτα του ποδοσφαιριστής και μετά kick-boxer) το οποίο με ευλάβεια φροντίζει, κίνηση χαριτωμένη και ταυτόχρονα αντρική. Προδιαγραφές ζιγκολό και ψυχοσύνθεση επίσης - με σημαντική τη συνεισφορά των τριών "κυριών".
Τον γνώρισα λίγο μετά την πλήρη μετάλλαξή του. Έμεινα άφωνος από την εκπληκτική ικανότητά του να "ρίχνει" όποια γκόμενα βρισκόταν στο δρόμο του. Την κοίταζε μερικά δευτερόλεπτα και στις περισσότερες περιπτώσεις μουρμούριζε "-Την έχω εύκολα". Και 99% είχε δίκιο. Μότο του ήταν πάντα η φράση: "Μωρό μου, να σου κάνω μια γλυφάδα θέλω, όχι να σε γαμήσω, να σε γευτώ μονάχα". Ώσπου να βεβαιωθώ πως ήταν το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο στο καμάκι που είχα γνωρίσει, πλήρωσα καμιά πεντακοσαριά ευρώ σε στοιχήματα. Αποκορύφωμα ήταν ένα σούρουπο στην πλατεία Κολωνακίου. Είχε πάει η παρέα για καφέ. Καθόμασταν σε κεντρικό καφέ της περιοχής και η κουβέντα ήρθε στην ικανότητα του Πέτρου. Ψιλοαστεία - ψιλοσοβαρά τον αμφισβήτησα για άλλη μια φορά. Η αντίδρασή του στερεότυπη:
" - Δείξε μου το στόχο και βάλε τα λεφτά στο τραπέζι. Αν έχεις άντερα."
Αποφάσισα να χοντρύνω το παιχνίδι - αυτό ήταν για τον Πέτρο, ένα παιχνίδι. Κοίταξα γύρω και εντόπισα το στόχο. Σε ένα τραπέζι λίγο πιο μακρυά μας, κάθονταν δύο κοπέλες (τόσο όμορφες και περιποιημένες, με τόσο τουπέ που μου φάνηκαν μανεκέν) συνοδευόμενες από δύο άντρες. Δύσκολος ο στόχος, πολύ δύσκολος αν και μάλλον δεν ήταν γκόμενοι οι λεβέντες - όταν κάθονται οι δύο κοπέλες στην ίδια πλευρά και απέναντί τους οι άλλοι, συνήθως δεν είναι ζευγάρια.
" - Την ξανθειά σ' εκείνο το τραπέζι" δείχνω με τρόπο.
" - Μμμμ, θα δυσκολευτώ κάπως" απαντά καθώς διερευνεί το στόχο. " 200 ευρώ το bet".
Δέχομαι και ξεκινά. Σηκώνεται από το τραπέζι και με κυκλοτικές κινήσεις πλησιάζει το στόχο, σαν πάνθηρας την αντιλόπη. Το τραπέζι είναι τόσο μακρυά που δεν έχουμε ηχητική επαφή, μόνο οπτική. Φθάνει την ξανθειά και σκύβοντας αρχίζει να της μιλάει. Οι υπόλοιποι από την παρέα της παρακολουθούν αμήχανα. Μετά από συνομιλία δύο-τριών λεπτών, κάθεται στο χερούλι της καρέκλας της ενώ ταυτόχρονα βάζει το χέρι του απαλά γύρω από τους ώμους της. Συνεχίζει να μιλάει για περίπου δέκα λεπτά. Οι υπόλοιποι τον αγνοούν πλέον - ή έτσι δείχνουν - και συζητούν μεταξύ τους. Κάποια στιγμή ο Πέτρος σηκώνεται και τείνοντας το χέρι του σηκώνει και την ξανθειά. Την αγκαλιάζει - απαλά πάντα - από τους ώμους και αφού χαιρετάει την παρέα της (!) την παίρνει και φεύγουν.
Είκοσι λεπτά αργότερα, δέχομαι ένα sms στο κινητό: "Έχει πάει στο μπάνιο να πλυθεί. Της έκανα ήδη μια γλυφάδα και θα τη γαμήσω. Ξενοδοχείο Πρίαμος, δωμάτιο χχχ".
Αυτό ήταν! Έχασα τα τελευταία μου 200 ευρώ - τελευταία γιατί δεν ξανατόλμησα να βάλω στοίχημα - και πλέον είμαι σίγουρος: αν τον αφήσω τον Πέτρο, ίσα που θα γαμήσει κι εμένα!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι το πρώτο σου ποστ που ο "υπό εξέτασιν" ήρωάς του είναι αρσενικός!
Αυτό από μόνο του, προσθέτει...
Το πόσο διασκέδασα με το σκηνικό του στοιχήματος δε, περιττό!
Όλο και μας ιντριγκάρεις, τις γυναίκες αναγνώστριές σου για να σε παρακολουθούμε.

So_Far είπε...

Συγνώμη, αλλά λέει τέτοιες ατάκες και οι γυναίκες πέφτουν;
Σε ποιο σύμπαν;

industrialdaisies είπε...

Αστείο; Ή τραγικό; Ή μήπως και τα δύο μαζί, όπως σε αυτές τις αρχαίες τραγωδίες που ο ήρωας δεν μπορεί να ξεφύγει από την Μοίρα και μια σαρδόνια ειρωνία τον περικυκλώνει από παντού; Καλημέρα!

Απολλώνια είπε...

ατσσσσσσσσσσσσσσαααααααααααα....

κορίτσα ο γαμάιντερμαν!

όχι δεν θα κράξω, έχω επίπεδο ρε.

Α! και που 'σαι τοίχο - τοίχο, δεν έχω τα μέτρα σου πρόχειρα για το τσίγκινο βρακί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, αυτός δεν είναι ο Πέτρος, είναι ο Joey από τα "Φιλαράκια". ;^)

"How you doin'?" χεχεχε

giftaki είπε...

Ρε να τον φέρεις να μας κάνει κανένα ιδιαίτερο...

Sofogreg είπε...

@ α.β. (σχεδόν ανώνυμη)

Παρακαλώ, ανάτρεξε στα ποστ με τίτλο Ranxerox, αυτός ήταν ο πρώτος! Χαίρομαι να ιντριγκάρω και όχι μόνο τις γυναίκες.

@ so far

Αυτή είναι και η μαγκιά του. Σε κάθε μια λέει αυτό που θέλει ν' ακούσει. Σε σένα προφανώς θα έλεγε άλλα...

@ industrialdaisies

Ναι, υπάρχει και αυτή η διάσταση στην ιστορία του. Βέβαια υπάρχει και συνέχεια που θα μάθετε ελπίζω.

@ Απολλώνια

Τρομερό το "γαμάιντερμαν"! Σκέφτομαι να το υιοθετήσω. Μα γιατί να κράξεις;
Όσο για το τσίγκινο, μη φοβάσαι στην ουσία δεν κινδυνεύω. Η δική μας σχέση είναι καθαρά πλατωνική!

@ Mpampakis

Έχεις δίκιο! Είναι ο Joey! Όταν τον δεις, θα καταλάβεις πως και εμφανισιακά είναι κοντά.
ΠΟλλά χαιρετίσματα.

@ giftaki

Θα διοργανώσω μαθήματα. Δέχομαι προεγγραφές. Πλάκα-πλάκα, είναι απίστευτος. Αποδομεί δε τις γυναίκες με εκπληκτικό τρόπο. Δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφέρω αυτό με λέξεις - θα προσπαθήσω όμως.

Απολλώνια είπε...

Ναι, δεν έχω λόγο να κράξω... Μα τι λες τώρα. Όλα είναι υπέροχα.

Να σου πω; Νταβατζή έχει ή να προσφερθώ;

Ξανασκέψου το πάντως αν είναι τόσο καλός πρέπει να του κάτσεις...
Όχι τίποτις άλλο να ξέρεις τι διαφημίζεις...

Τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ λέμε.

Sofogreg είπε...

@ απολλώνια

Δεν διαφημίζω τίποτα και κανέναν καλή μου. Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα.
Φιλιά.
Σημ: δεν κάθομαι σε κανέναν ή καμία,απλώς επειδή είναι καλός(-ή).

Ανώνυμος είπε...

1)Τρέχω να ανατρέξω!
2)Η δική σας σχέση, δεν είναι πλατωνική, είναι "βάλτα να πάνε, πήγανε" !
3)Μα σε 20 λεπτά ο μπαγάσας? Αυτό δεν ήταν μετάλλαξη΄, ήταν "total transformation"!
4)Καλή και η ξανθιά...Μα καλά τόσο εκτός είχε πέσει με τους τύπους που την συνόδευαν? Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως της έταξε τα 200 που κέρδισε από το στοίχημα??
Πολλές γλυκές χαιρετούρες!

Απολλώνια είπε...

Δεν μου απάντησες όμως καλέ μου, νταβατζή έχει;

Με βάζεις σε περιέργεια όμως ματάκια μου... δεν μπορώ... θα ρωτήσω!

Ποιό είναι το κίνητρό να κάτσεις ε; ε;ε;ε;ε;ε;

(κάτι μου είχες πεί κάποτε για χιούμορ. το επιστρέφω στον αποστολέα του.)

χεχεχεχεχε!

Καλημέρα!

KostasT είπε...

Ιδιαίτερα παραδίδει;;

:)

------ είπε...

ναι αλλά την ιστορία την άφησες στη μέση.....
δε μας είπες ί έγινε παρακάτω.....
πήγες στον Πρίαμο;

Ανώνυμος είπε...

mipos mirasane ta 200.(eni)

Ανώνυμος είπε...

mipos mirasane ta 200.(eni)

Ανώνυμος είπε...

mipos mirasane ta 200.(eni)

Ανώνυμος είπε...

sorry patisa 3 fores malon tora ginane 600.:) eni

ladybug είπε...

Μη μου πεις ότι τον ζηλεύεις...

Goudaki! είπε...

Ωραία όλα αυτά και μπράβο του που είναι τόσο άντρας και τις ρίχνει όλες με τέτοιες ατάκες που λέει και η so far αλλά εγώ αλλού κόλησσα (όπως πάντα άλλωστε!)...
Είναι δυνατόν να παραιτείσαι από αυτό που θες τόσο πολύ στη ζωή σου (γενικά μιλάω αλλά και ειδικά για τον Πέτρο) επειδή σου έτυχαν 3 ή 10 ή 100 αναποδιές και άλλοι τόσοι μαλακισμένοι άνθρωποι;;; Να τους κάνεις τέτοια χάρη; Εεεε;;; ΟΧΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ. ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ... ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ.ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΟ "ΕΝΤΕΚΑ ΛΕΠΤΑ" ΤΟΥ COELIO,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ... ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ. Η ALLMYLIFE ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΚΙ..! ΦΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

μην απαντας σε ανώνυμους
και ΜΗΝ διαβάσεις τον παπάρα τον
Κοέλιο - Κοέλο.

Ανώνυμος είπε...

Simfwnw oti o Coello ine poli paparas...!Aporw ti tou vriskoun ki exei kanei toso souxe!
Pantws Sofokli, ki exwteriko pou ime, mpainw na se diavasw...
Ise ethistiko-keimeno-grafos, i ethistikos apo monos sou...

Ανώνυμος είπε...

και Παύλος????

Ανώνυμος είπε...

Ένας τύπος συναντιέται με ένα Τζίνι, κοιτιούνται και του λέει το τζίνι, "φίλε μου είναι η τυχερή σου μέρα πες μου τι θέλεις και το΄χεις". Ο τύπος μες στη τρελή χαρά που συναντήθηκε με τζινι του ζητάει ένα δρόμο που να ξεκινά από την Αθήνα να περνά πάνω από τη Μεσόγειο, πάνω από Ισπανία, πάνω από Πορτογαλία, πάνω από τον Ατλαντικό και να σκάει στο club 54 στη Νέα Υόρκη. Το τζίνι τον κοιτά με απορία και του λέει "μεγάλε τζίνι είμαι όχι κατασκευαστική εταιρεία πες μου κάτι να σου αλλάξω τη ζωή". Ο τύπος το ξανασκέφτεται και του λέει πολύ καλά θέλω να ξέρω πως σκέφτονται οι γυναίκες και το τζίνι του απαντάει " και πόσες λωρίδες θέλεις να έχει ο δρόμος".
Να στείλεις τη διεύθυνση του Πέτρου στο τζίνι για να το εκπαιδεύσει διαφορετικά το βλέπω να μπαίνει στο ταμείο ανεργίας

Ανώνυμος είπε...

Katarxin de simfwnw stin paromoiosi me ton Spiderman. H psyxosyn8esi tou Spiderman den exei kamia sxesi me ton filo sou opws ton perigrafeis oute prin, oute meta, oute kai me tin diadikasia metalaksis tou.
Kata ta alla an thes na kerdiseis ena stoixima mazi tou allakse tous stoxous-gynaikes. Dialekse kati pio dyskolo, gia paradeigma mporeis na dialekseis gynaikes pou den psaxnontai, den agorazontai, kai fainontai pragmatika erwtevmenes me ton synodo tous. Gia na doume tote ti tha mporei na tous taksei gia na tis riksei. Dyskoloi stoxoi einai kai oi gynaikes magkakia (me tin kali ennoia), gia paradeigma pistevw oti i Eni (apo osa exw katalavei kai apo ta dika sou alla kai apo ta dika tis grafomena) den tha epefte efkola.
Tis poly kalisperes mou

Απολλώνια είπε...

Αφεντικό, να σου πω ένα μυστικό;
Εκείνον τελικά τον συμπάθησα. Είναι εωρτύλος τύπος άλλωστε!
Απο την άλλη εσύ όταν μιλάς για εκείνον με χαλάς.


:p
eeehehehehehehehheheeeee...

Το αποφάσισα, θα τον προάγω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ALLMYLIFE...ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΔΩ:
ΕΨΑΧΝΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ Κ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΡΜΑΝΔΟΥΣ.ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ "Ρ" ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΛΑΜΔΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΜΠΟΡΟΣ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΤΑΡΙΟΣ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η [ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΟ..!]ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ Κ ΝΟΘΟ...ΜΕ ΑΓΑΠΗ..!

Leon / σουταχαπει είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ/Η
Η allmylife δεν έχει blog.
Και άκου τι θα σου πρότεινα:
ΠΑΨΕ να ασχολείσαι μαζί της ,

Τ Ω Ρ Α .

(σαφής;)

Leon / σουταχαπει είπε...

και επειδή φαντάζομαι πως το σχόλιό σου αφορά στο ένα της επίθετο, έχει δύο.

Ελληνίδα και υπόδουλη δε,
συνιστά "σχήμα οξύμωρο".

vampiria είπε...

Επειδή μια τάση για το...δράμα την έχω (δε θα σουπω μαλακίες) θα συμφωνήσω με το goudaki! Είναι κρίμα να το βάζεις κάτω για κάποιες στραβές που έτυχαν! Και να μεταλλάσσεσαι κιόλας;!;! Οι περισσότερες γυναίκες είναι καριόλες, ΟΚ! Αλλά το να αφήνεις τον εαυτό σου να γίνει κατι διαφορετικό και σε ηλικία που ακόμα τον "φτιάχνεις" μεγάλο κρίμα.

Πάντως θα ήμουν περίεργη να μάθω τι της είπε, γιατί με την... "γλυφάδα" εμένα σε θα με έριχνε! Ρε τον Πέτρο!!! Χαχα

koulpa είπε...

Σας βρήκα μαλον αργά.. διάβασα ολα τα πρηγούμενα καλά πέρασα αλλά έχεις να εμφανιστέίς κανα μήνα ακόμα και στα comments ως σοφο.. μάλον για άλλη μιά φορά τα καλά κρατάνε λίγο..

Ανώνυμος είπε...

Ντάξει. Να κανονίσουμε ένα σεμινάριο και να κόψουμε δίδακτρα από 150 ευρόπουλα και να μας κάνει μάθημα. Αν και το καμάκι, όπως και η ποίηση, δεν μαθαίνονται σε σχολεία και φροντισατήρια, όλο και κάτι θα τσιμπήσουμε.

nemo είπε...

megali ypothesi na exeis tetoious filous..! an kai esy,tha ta katafernes kalytera! maria

Ανώνυμος είπε...

Toso kairo exafanismenos....I pou erwteftikes, i eisai se diakopes, i paratises to blog...
Elpizw mono na mi simvainei to trito!

Goudaki! είπε...

θΈΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΣΤ ΛΕΜΕ!!!