Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2006

( Παρένθεση)

Θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση:

Παρασκευή, κάπως καλύτερα από το λουμπάγκο που με ταλαιπωρεί, μαθαίνω πώς ακυρώθηκε μια εκδρομή για επαγγελματικούς λόγους, που εξαρχής καθόλου δε γούσταρα. Έτσι, συναντώ τους φίλους μου κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα για καφέ στο Θησείο. (Παρένθεση στην παρένθεση: δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα, από το να βγαίνεις για καφέ – διπλό εσπρέσο με πολύ γάλα εβαπορέ και δύο φακελάκια μαύρη ζάχαρη – μετά τη μία το βράδυ. Κάθεσαι, λίγος κόσμος, ωραίος φωτισμός, αναμμένες οι σόμπες εξωτερικού χώρου καθότι προχωρημένο Φθινόπωρο, μουσική 80’s σε χαμηλή ένταση, έρχεται η παρέα σου και μιλάτε μέχρι τις τρεις-τρεισήμισι το πρωί!)
Μετά τον καφέ, κι ενώ είμαι ήδη σχετικά κουρασμένος, ακολουθώ δύο από την παρέα στο "τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου" – έτσι αποκαλούμε το στριπτιζάδικο που γειτονεύει με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.
" Μόνο για ένα ποτό, μαλάκες. Μη ξημερωθούμε!". Η γνωστή ατάκα, που όσες φορές κι αν ειπωθεί, απ’ όποιον κι αν ειπωθεί, ακυρώνεται εν τοις πράγμασι. Παρότι η Τίνκερ Μπελ έχει ρεπό, η ατμόσφαιρα είναι καλή και ξεμπερδεύουμε κατά τις 6 το πρωί. Στα γρήγορα μια μπουγάτσα από το Sante στη Θησέως ( η καλύτερη μπουγάτσα στην Αθήνα) και πέφτω για ύπνο κατά τις 7.

Εννιά ξυπνάω, κάνω την ένεσή μου (είπαμε καλύτερα το λουμπάγκο, με τη βοήθεια της Χημείας όμως…) και πάω να κάνω εκτάκτως τέσσερις ώρες μάθημα. Κατά τη μία έχω τελειώσει και δέχομαι ένα τηλεφώνημα-πρόσκληση από μια φίλη: "γίνεται μια παρουσίαση βιβλίων στο βιβλιοπωλείο Ιανός, θα μας βρεις στο πατάρι". Πηγαίνω. Θέλω απεγνωσμένα καφέ τον οποίο και παραγγέλνω. Παρουσιάζεται το νέο τεύχος του αξιόλογου περιοδικού Ίνδικτος, που είναι αφιερωμένο στην ετερότητα στην Ελλάδα του 2006, αν κατάλαβα καλά, και προαναγγέλλεται η έκδοση ενός βιβλίου σχετικού με το θέμα. Το όνομα του συγγραφέα μου διαφεύγει – Ιρλανδός όμως – μα ο τίτλος είναι πολύ δυνατός: "Ξένοι, Θεοί και Tέρατα".
Άυπνος, με πολύ Χημεία στο αίμα μου, προσπαθώ να ακούσω τους ομιλητές. Ο ένας βαριέται που μιλάει και που βρίσκεται εκεί. Κι εγώ ίσως το ίδιο, μα δεν είμαι ένας εκ των ομιλητών. Ο άλλος μιλάει, μόνο γιατί του αρέσει να ακούει τη φωνή του και να βλέπει τα χέρια του που τα κουνά με ένα τρόπο δασκαλίστικο και θεατρικό μαζί. Καμία δομή στο λόγο, επιτηδευμένο λεξιλόγιο – ή έτσι μου φαίνεται εμένα. Αυθόρμητη η σκέψη: έχει ρίξει ποτέ γκόμενα μιλώντας έτσι; Την μοιράζομαι με το διπλανό μου- αγένεια.
Και εκεί που ο συντονιστής της συζήτησης λέει: "Ευχαριστούμε τον κ. τάδε και τώρα, ο καθηγητής του Μετσόβιου…", εγώ άρχισα να ακούω τον D.J. του στριπτιζάδικου: " Και στη συνέχεια ένα show για γερά στομάχια, η Trixie και η Eny στα τρία F, Fear Feast Fucking, εκ της διευθύνσεως απαγορεύονται οι βιντεοσκοπήσεις…"! Άρχισα να χαμογελάω μόνος μου και φαντάστηκα τον Μετσοβίτη καθηγητή με ζαρτιέρες και μαστίγιο κρατώντας dildo. Μοιράστηκα τις σκέψεις μου με την διπλανή μου, από την άλλη πλευρά, αγένεια και πάλι.
Μπορεί να είμαι διαστροφικός. Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος. Αν όμως τέτοιοι ομιλητές, μιλώντας για κάτι ενδιαφέρον, με κάνουν να προτιμώ την Trixie και την Eny, στα σαρανταδυό μου κι έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον 30 χρόνια ενασχόλησης με τη λογοτεχνία , τότε ή φταίνε αυτοί ή η Χημεία στο αίμα μου, αν και είμαι σίγουρος για την απάντηση στο δίλημμα. Και δεν περνάει και η ώρα… (- Γιατί, σου είπε πως θα περάσει σίγουρα;)

Φεύγοντας να πάω να κοιμηθώ και να ξεκουράσω τη μέση μου, αγόρασα το American Tabloid του James Ellroy.

22 σχόλια:

NinaC είπε...

Πάλι θαύμα περάσατε! Τι τη θέτε την κουλτούρα? Σας ζαλίζει, αφού!

:pppppp

ATHENA είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ:)))

giftaki είπε...

Εμένα πως θα γίνει να με πάρεις μαζί σου σε πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών; Κάτι σαν το Erasmus ας πούμε...

Sofogreg είπε...

@ composition doll
Τι να κάνουμε που έχουμε κουλτουριάρες φίλες...

@ athena
Ευχαριστώ και ανταποδίδω.

@ γυφτάκι
Μα τι λες τώρα! Όποτε θες είμαι διαθέσιμος.

allmylife είπε...

γι' αυτά σ'αγαπάω!
και γι'αυτά...

NinaC είπε...

Εγώ, πάλι, τον αγαπάω επειδή έχει ωραίο κώλο!

:ppppp

Orelia είπε...

σαν μαθητης

alzap είπε...

Ρε συ, τώρα είδα το ποστ σου-ειδοποιημένος απο τον θιγμένο διανοούμενο-, θα λένε τώρα ότι είμαστε συνενοημένοι...
Μπράβο σύντροφε!
:-)

Sofogreg είπε...

@ alzap

Ευχαριστώ. Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε σήμερα, είναι διανοούμενη με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΝΟΙΑ του όρου, είναι θιγμένη - σε διαβεβαιώ και επίσης εύθικτη. Και μια από τις παραξενιές μου είναι πως δε θέλω να τη στενοχωρούν. Σπάζομαι.

alzap είπε...

Προσπαθώ να ανακαλύψω ΠΟΙΟ θέμα προέκυψε σήμερα. Αδυνατώ.
Σέβομαι τις παραξενιές σου, όλοι έχουμε.

Sofogreg είπε...

alzap
game is over !

bereniki είπε...

hahahahahahahhahahahaha eliwsa sunadelfe!
to xw pathei apeires fores auto kai xwris na exw katholou xhmeia sto aima mou ;P
einai thema baremaras kathara!
(exw fantastei olous tous kathigites mou na kanoun sex enw autoi mou milousan gia diafora...endiaferonta men, me bareto tropo de... panta bebaia htan karageloioi sto sex... kai to kalutero htan otan gnwrisa ti gunaika enos.. mia 8ea me to 8ita kefalaio... e... mporei oi fantasiwseis mou na mhn antapokrinontai stin pragmatikotita :P)

kalimera :)

Sofogreg είπε...

Ντέφι, πού ήσουν τόσον καιρό;
Μου έλειψες. Ζήτησα φωτο σου από το γυφτάκι και ευσχήμως αρνήθηκε...
Μπορείς να το εξηγήσεις; Γιατί τόσο promotion στη Λούκι; Είναι άδικο.

Σημ: Τι είναι το sex;

ATHENA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Sofogreg είπε...

@ bereniki

Μου αρέσει ο άμεσος και ζωντανός τρόπος που λες αυτό που θέλεις. Σου εφιστώ όμως την προσοχή: μιλάς σ' έναν καθηγητή!
:)

@ ντέφι

So, Λούκι it is! Εντάξει.
Όσο για το sex, ρώτησα και έμαθα. Α πα πα πα πα. Δύσκολο μου φαίνεται.

Λούκι είπε...

Sofo,
σε σένα θα πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Το γυφτάκι γνωρίζει ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω όπως η κυρία της φωτογραφίας στο introdusing post!
Βέβαια, θα βάλει αρκετά το χέρι της η κομμώτρια για το χρώμα και επιστήμη για το μέγεθος!!!!

Καλώς σε βρήκα

Sofogreg είπε...

@ Ντέφι
Παλούκι, Λούκι, μπουλούκι, λουκάνικα, sex. Νομίζω πως αρχίζω και μπαίνω στο κόλπο...

@ Λούκι

Καλώς ήλθες. Δεν έχω και πολλές αντιρρήσεις για την επιστήμη-πώς θα μπορούσα άλλωστε. Για την κομμώτρια όμως, θα προτιμούσα κάτι σε πιο μαύρο από την κυρία της φωτογραφίας!

Ανώνυμος είπε...

Πσσστ! δε σου πάει η κουλτούρα, άστην στην ησυχία της! :ΡΡΡΡ

Sofogreg είπε...

Πσσστ! Είσαι πειραχτήρι, γι' αυτό μου αρέσεις.
Δε μου είπες, τις Ουγγαρέζες πώς τις βρήκες;
:ΡΡΡΡΡ

giftaki είπε...

Καθυστερείς τη συνέχεια...

Кроткая είπε...

χάλια οι Ουγγαρέζες, sofostreap μου, χάλια!
συστήνω όμως Τσέχες! Μακράν ανώτερες!

(αν και καμιά εθνικότητα δε φτάνει τις ελληνίδες, έτσι;;; και δε θέλω αντιρρήσεις!)

flexxus είπε...

Σόφο,μου αρέσει το ύφος και το "ξετύλιγμα" της υπόθεσης.Μόλις απέκτησες έναν επιπλέον αναγνώστη!!!!!