Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006

Η αρχή

Όλα αυτά ξεκίνησαν από κάποιες κοπέλες δεκαετίες πριν, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε εποχές δύσκολες και σαφώς πιο συντηρητικές, κάποιες γυναίκες έκαναν πασίγνωστο το στριπτήζ. Έγιναν διάσημες και μετέτρεψαν το χορό στη μπάρα σε μια νέα μορφή τέχνης. Έκαναν τον πρόκληση και τον αισθησιασμό, μέρος της διασκέδασης πολλών-κυρίως ανδρών. Το κείμενο αυτό είναι ένα αφιέρωμα σε 10 από τις πιο φημισμένες strippers όλων των εποχών, σε 10 πραγματικές πρωτοπόρους της τέχνης του striptease. Γνωρίστε τις:

Gypsy Ros
e Lee:
Ίσως η πιο διάσημη στριπτιζέζ όλων των εποχών. Ξεκίνησε στο Minsky's Burlesque στη Νέα Υόρκη, συνέχισε στα Ziegfeld Follies και έγινε πασίγνωστη κάνοντας στριπτήζ μέχρι τα 23 χρόνια της. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με πιο συμβατικές μορφές διασκέδασης και έκανε καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έκανε ένα γιο με το σκηνοθέτη Otto Preminger και πέθανε το 1970, έχοντας στην κατοχή της πίνακες-προσωπικά δώρα των
Picasso,Chagall και Ernst.

Dixie Evans: Έγινε γνωστή σαν η Marilyn Monroe του Burlesque. Ξεκίνησε την καριέρα της στο El Ray Theatre το 1952 και σταμάτησε το 1967. Στο νούμερό της, εκμεταλλευόμενη την ομοιότητά της με τη Monroe, παρίστανε πώς θα ήταν η Marilyn, αν ήταν stripper! Σήμερα διευθύνει το Exotic World: The strippers Hall of Fame & Museum, το οποίο πήρε από την φίλη και συνάδελφό της Jennie Lee.



Tempest Storm:Ένας από τους πραγματικούς μύθους της χρυσής εποχής του στριπτήζ. Ξεκίνησε κι αυτή από το El Ray Theatre και έγινε διάσημη σαν pinup girl. Έπαιξε σε ταινίες του τρομερού Russ Meyer και είχε δεσμό με τον John F. Kennedy, τον Sammy Davis Jr. και τον Elvis Priesley. Όταν κάποτε ρωτήθηκε αν ενοχλείται από τα τεράστια στήθη της, απάντησε: " They don't make 'em too big for this business." Έκανε στριπτήζ μέχρι τα 65 της(!!) και ζει στο Las Vegas.


Lili St Cyr: Ξεκίνησε την καριέρα της στο Gayety Theatre του Montreal το
1944. Έγινε διάσημη με το νούμερο στο οποίο έκανε μπάνιο με σαπουνάδες γυμνή στη σκηνή καθώς και με το περίφημο "The flying G", όπου το στρινγκ της πιανόταν από μια πετονιά ψαρέματος και έφευγε από πάνω της στο τέλος της σκηνής. Είχε δεσμό με τον Orson Welles, τον Victor Mature, ενώ σαγηνεύτηκε και σαγήνευσε την Marilyn Monroe. Έζησε μια πολύκροτη ζωή που περιέλαβε 6 γάμους, πολλούς καβγάδες και αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας. Έγινε η βασίλισσα του στριπτήζ στο Las Vegas και πέθανε το 1999 στα 81 της χρόνια.

Blaze Starr: Έγινε γνωστή στο Two O' clock Club στη Baltimore και ακόμα περισσότερο όταν μπήκε εξώφυλλο στο Esquire το 1954. Ξακουστά ήταν τα νούμερά της με τον καναπέ , ο οποίος όταν ήταν πάνω του και γδυνόταν έπαιρνε φωτιά και καιγόταν και με έναν πάνθηρα τον οποίο είχε εκπαιδεύσει να τη γδύνει. Η σχέση της με τον κυβερνήτη της Louisiana Earl Long, έγινε ταινία με τον τίτλο Blaze και πρωταγωνιστή τον Paul Newman το 1989.
Αγόρασε το Two O' Clock club το οποίο διευθύνει μέχρι και σήμερα.



Candy Barr: Επί της ουσίας η καριέρα της ξεκίνησε όταν με την απειλή όπλου ταινία πορνό της δεκαετίας του '50, Smart Alec. Έγινε μια από τις διασημότερες strippers με έσοδα περίπου 1.000.000 $ σημερινά λεφτά ετησίως. Φυλακίστηκε 3 χρόνια για κατοχή μαριχουάνας και κλήθηκε να καταθέσει στο FBI για τη σχέση της με τον Jack Ruby πριν τη δολοφονία του J.F.Kennedy. Είχε επίσης μια σύντομη σχέση με τον Hugh Hefner και όταν αποσύρθηκε έζησε στο Texas όπουκαι πέθανε προσφάτως σε ηλικία 70 ετών .


Rita Grable: Ήταν γνωστή ως "Το κορίτσι με τις μαύρες κάλτσες". Στην αρχή ήταν "νόμιμη" χορεύτρια, χορεύοντας μπαλέτο και κλακέτες, πριν η ανέχεια την σπρώξει στο burlesque. Παρότι έγινε γνωστή στιπτιζέζ, εξακολούθησε να παλεύει για μια καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, χωρίς όμως να τα καταφέρει ιδιαίτερα.


Lilly Christine Γνωστή ως "Το κορίτσι-γάτα", άρχισε να εμφανίζεται στη Νέα Ορλεάνη πριν πραγματοποιήσει το άλμα για το Broadway. Πάντα επέμενε πως ήταν ηθοποιός και όχι στριπτιζέζ, παρόλο που στα νούμερά της έβγαζε όλα τα ρούχα της. Γνωστά νούμερά της ήταν "Ο χορός της γάτας", "Voodoo dance" και " Η κάψα του χαρεμιού", στα οποία εμφανιζόταν με αποκαλυπτικό μπικίνι και μαύρες δικτυωτές κάλτσες. Πέθανε στην Florida το 1965 από περιτονίτιδα.



Evelyn West: Έγινε γνωστή ως "Το κορίτσι με το στήθος των 50.000$", αφού ασφάλισε το στήθος της για το ποσό αυτό στους Lloyds του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν ένα μόνο από τα πολλά τρικ που χρησιμοποίησε για να βρίσκεται συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής. Κατάφερε να απασχολεί τη δημοσιότητα για πολλά χρόνια, αφού εμφανίστηκε γυμνή σε γάμο, μήνυσε άλλες strippers, πέταξε ντομάτες στην Anita Ekberg και άλλα τέτοια.

Jennie Lee: Γνωστή ως "The Bazoom Girl", γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο, εμφανιζόμενη στα αμερικάνικα στρατεύματα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε εκπληκτικό έλεγχο των μυών της και έτσι μπορούσε να κουνάει τα δύο στήθη της ταυτόχρονα σε διαφορετικές κατευθύνσεις! Είχε φαν κλαμπ στο οποίο με 25 cents μπορούσες να παραλάβεις χειρόγραφο γράμμα της. Ιδρυσε το Exotic World: The strippers Hall of Fame & Museum, το οποίο, μετά το θάνατό της (από καρκίνο του στήθους- τι τραγική ειρωνεία...) το παρέλαβε η φίλη της Dixie Evans.

7 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΘΕΑ Η GYPSY ROSE ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

NinaC είπε...

Σόφο, πολύ καλή παρουσίαση. Το να ξέρεις να γδύνεσαι είναι, τελικά, τέχνη!

allmylife είπε...

Είδες όταν θέλεις;
:)

Υ.Σ.
Ξαναπές με "ρε"...
και θα δείς!!!!
Ούτε τριανταφυλλάκι....

Leon / σουταχαπει είπε...

H πιο ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ειναι η Lily St Kyr η οποία δεν είναι τυχαίο που ήταν η βασίλισσα του Las Vegas....

Кроткая είπε...

εμ, με τι άλλο θα ασχολιόσουν! δεν εκπλήσσομαι καθόλου.

Καμιά ρωσίδα δεν θα μας παρουσιάσεις δηλαδής;

:ΡΡΡΡΡ

Sofogreg είπε...

Όλα με τη σειρά τους krotkaya, όλα με τη σειρά τους.
Εξάλλου, στριπτήζ χωρίς ρωσίδα, είναι σουβλάκι χωρίς τζατζίκι.

Blogger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.