Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

Forget it!

Είδα τον πίνακα προσφάτως, κρεμασμένο σ' ένα τοίχο. Για πρώτη φορά πρόσεξα τι λέει ο άντρας. Για πρώτη φορά παρατήρησα το ύφος του: μείγμα θλίψης και απόγνωσης. Σε δεύτερο πλάνο, η γκόμενα με ύφος απορημένο. Η απόσταση μεταξύ τους χαώδης. Όπως και στην πραγματικότητα.
Ήθελα να γράψω κάτι για τις ελεύθερες γυναίκες γύρω στα τριάντα. Δεν μου βγαίνει. Προσπάθησα πέντε-έξι φορές, τα έσβησα όλα. Λίγο η θλίψη που μου προκαλούν, λίγο η τσαντίλα, λίγο κάποιες εξαιρέσεις - που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Γυναίκα ετών τριάντα. Που οι γύρω της την αποκαλούν κορίτσι κι αυτή αισθάνεται τους ώμους της βαρείς.
Που ψάχνει τον άντρα με τον οποίο θα μοιραστεί τη ζωή της και όλο της ξεγλυστρά. Γυναίκα που έχει πλέον άποψη για τα πράγματα και που νομίζει πως πρέπει να μας την τρίβει στα μούτρα με την πρώτη ευκαιρία. Γυναίκα που έχει οικονομική άνεση ή τουλάχιστον σχετική ανεξαρτησία. Με ήδη κάποιο παρελθόν στο επάγγελμά της και με σχέδια καριέρας για το μέλλον.
Για όλα αυτά φυσικά, έχει πληρώσει το αντίτιμο - και εξακολουθεί να το πληρώνει: είναι ή αισθάνεται πως είναι μόνη. Έχει στην πλάτη της κανά δυό αποτυχημένους δεσμούς, έχει καιρό να αγαπηθεί, αν της συνέβη ποτέ. Της λείπει το σεξ: ή δεν έχει χρόνο ή δεν έχει σύντροφο ή δεν έχει κέφι ή όλα αυτά μαζί. Νομίζει πως το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν άντρες πια. Και ποτέ δεν αναρωτήθηκε πόσο υπεύθυνη είναι γι' αυτό. Πώς να υπάρξουν άντρες, όταν δεν υπάρχει γυναίκα να τους εμπνεύσει; Πώς να φανείς ιππότης, όταν η άλλη μετά το πρώτο "κρεβάτι" αρχίζει να θέτει τους όρους της; Πώς να είσαι αρσενικό, όταν ενώ ακόμα δεν έχεις καταλάβει καλά καλά αν τη γουστάρεις, αρχίζει να σου λέει τι ΔΕΝ γουστάρει αυτή;
Είναι ανασφαλής και φοβισμένη. Καθόλου κακό, πραγματικά καθόλου παράξενο και κακό. Όταν όμως η ανασφάλεια αυτή εκδηλώνεται με επιθετικότητα, υπάρχει θέμα. Πώς να θελήσεις να προστατεύσεις μια γυναίκα που σε κριτικάρει συνεχώς; Που στην πέφτει με την πρώτη ευκαιρία; Που μπρος σου είναι μέσα στην άνεση και την ανεξαρτησία και μετά στο σπίτι της κλαίει επειδή την πλήγωσες;
Θες να κάνεις τη φωλιά και να βάλεις τα παιδιά σου μέσα, κυρία μου; Άσε τον άντρα να στην φτιάξει. Όχι να θες να την φτιάξεις μόνη σου, ακριβώς όπως εσύ θέλεις και μετά να τον βάλεις μέσα, με ρόλο διακοσμητικό - απλό δότη σπερματοζωαρίων! Δεν φταίει ο άλλος που έχεις εσύ άγχος παντρειάς. Δεν φταίει που αισθάνεσαι το τρένο να περνάει, που σε έχει στην πρέσα η μάνα σου να κάνεις εγγονάκια. Κι όταν γνωρίζεις κάποιον και αρχίζεις το παιχνίδι της επιβολής και της εξουσίας (συνειδητά ή όχι, μικρή είναι η διαφορά) ένα πράγμα να έχεις καλά στο μυαλό σου: αν αυτός ο απέναντι είναι ένας άντρας πραγματικός, σαν κι αυτούς που ισχυρίζεσαι πως θέλεις, ε τότε μάλλον ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ. Ή θα το χάσεις το παιχνίδι της επιβολής - αφού το παίζεις με αντρικούς όρους - ή θα πάει για τσιγάρα και θα τον ξαναδείς σε καμιά εικοσαριά χρόνια τυχαία σε κάποιον κινηματογράφο.
Αποφάσισαν οι γυναίκες να το "παίξουν" άντρες. Κι έτσι παίζουν το παιχνίδι στο γήπεδο του άλλου, με τους κανόνες του. Κι έτσι είναι χαμένες οι κυρίες σε κάθε περίπτωση: αν ο άλλος είναι άντρας, δεν μπορούν να κερδίσουν, μπορούν μόνο να του σπάσουν τ' αρχίδια και να σηκωθεί να φύγει. Αν όμως κερδίσουν, τότε ο άλλος δεν είναι ο άντρας που ήθελαν. Η τακτική αυτή που θα τις οδηγήσει; Ή θα μείνουν μόνες τους ή θα παντρευτούν κανένα λούλη που δεν θα τον θέλουν μετά από 6 μήνες το πολύ.
Κι έτσι καταλήγει ο άντρας να έχει το ύφος του πίνακα. Και έτσι λέει στην ξανθειά "I 'm fed up with your kind", ή μήπως απλώς μονολογεί; Και τον κοιτάζει με απορία η ξανθειά.Δεν καταλαβαίνει. Ας προσπαθήσει. Κι αν τα καταφέρει γρήγορα, μπορεί να προλάβει το τρένο στον επόμενο σταθμό. Κι αν δεν τα καταφέρει, μακριά από μας, ας ασχοληθεί με την καριέρα της που είναι εξάλλου ο πρωταρχικός της στόχος.
Και της εύχομαι, τον ήρωα που αναζητά να μην τον βρει. Γιατί αν τον πετύχει κάπου ΘΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΑ ΡΑΜΑΤΑ!!

51 σχόλια:

allmylife είπε...

είσαι απόλυτος και
γίνεσαι άδικος!

(κατηγοριοποείς...)

Απολλώνια είπε...

Η αλήθεια είναι πως γέλασα πολύ και αυθόρμητα.
Γιατί πολύ απλά σκέφτηκα πολλές φίλες και "φίλες" μου.
Απο την άλλη απόλυτο τις περισσότερες φορές καταλήγει σε λάθος.
Άσε που εκτός απο αυτά που λέει η allmylife, γίνεσαι και σκληρός χωρίς να υπάρχει λόγος (ελπίζω!).
Όλοι στη ζωή μας έχουμε πάρει λάθος αποφάσεις. Απο εκεί και μετά οι χειρισμοί είναι και θέμα τύχης και θέμα συναναστροφών.
Την "αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" τη θυμάσαι;
Καλησπέρες και φιλιά.

Кроткая είπε...

Διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως, και το επιχείρημά μου είναι το ίδιο με της allmylife, αλλά εγώ είμαι πιο φλύαρη και θα πω κι άλλα.

Πρώτον, γενικεύεις.
Δεύτερον,επειδή ακριβώς γενικεύεις, αυθαιρετείς.
Τρίτον, οι εποχές αλλάζουν, δεν ζούμε πλέον στην δεκαετία του 60.
Τέταρτον, υπάρχει ένα πράμα που λέγεται ισορροπία. Όχι ισότητα, ισορροπία.
Πέμπτον, αρνούμαι την ύπαρξη προκαθορισμένων ρόλων, αυτό είναι οι κοινωνική σύμβαση, πριν και πάνω από όλα, είμαστε όλοι μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και ο καθένας από μας έχει την δική του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Με ποιο δικαίωμα με βάζεις στο κουτάκι "30 something"? Με ρώτησες αν γουστάρω να μπω;

Εκτον, θάνατος στις ΓΑΤΟΥΛΕΣ (μην τα πάρετε Ελένη και Σκαρθάλι, όχι στις γάτες, στις ΓΑΤΟΥΛΕΣ). Αυτό μπορεί να φαίνεται άσχετο, αλλά δεν είναι εντελώς.

Εβδομον, ξέρω πως δεν θα μου απαντήσεις ή θα απαντήσεις με μισή γραμμή, κάνοντας πλακίτσα. Αλλά εγώ μιλάω σοβαρά, κι όταν ακούω (ή διαβάζω τέτοια) τα παίρνω.

Ογδοον, παρόλαυτά σε συμπαθω. Κυρίως λόγω Allmylife, ΜΠΟΥΑΧΑΧΑ!

Αθήναιος είπε...

Αν αυτά τα γράφουν οι ομορφούληδες, σκέψου, κόσμε τί ακούν τα κορίτσια από τους διάφορους χλέμπουρες που το αγαπημένο τους φαγητό ειναι η χυλόπιτα...

Α ναι, να θυμηθώ να γράψω ένα ποστ για την ιστορία της χυλόπιτας. :-)

Ανώνυμος είπε...

(αγαπητέ σόφο, φόρα κράνος και περίμενε)

Μη γενικεύεις. Δεν είναι όλες έτσι. Είσαι άδικος. Μήπως έχεις να πηδήξεις από το '85? Έχεις κανένα κόμπλεξ με τις γυναίκες; Ξέχασέ τα αυτά που ήξερες, οι γυναίκες τώρα ξέρουν τι θέλουν. Τα κακά των αντρών γιατί δεν τα λές; Είσαι σεξιστής;

Μπορώ να συνεχίσω, αλλά βαριέμαι.

(φόρα κράνος ντε)

Αθήναιος είπε...

Πασκάλ μου, μην ανησυχείς, κανείς δεν σου κλέβει τόσο εύκολα το σκήπτρο του σεξιστή της μπλογκόσφαιρας. ;-)

------ είπε...

Ανατολίτισσα ..ανατολίτισσα ...
για το χατήρι σου αγόοοοορι μου θα γίνωωωωωωωωωωωωω...
Ανατολίτισσα ...ανατολίτισσα....
να με φιλάς εσύ κι εγώωωωωωωωωωωωω...
να σβήνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω...
Κορίτσια γερά με τσαμπουκά....

Σε πειράζω...δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι..κατα την ταπεινη μου γνωμη....
Αλλωστε φταίτε κι εσείς για πολλά..
Καλό απόγεμα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Αθήναιε,
Εσείς μου το δώσατε (ομιλώ γενικώς και όχι ειδικώς), τι να κάνω κι' εγώ, το κρατάω.
Άντε και να το μοιραστώ και λίγο με τον σόφο, να βγούμε και τσάρκα και να αρχίσουμε να τραβάμε γυναίκες από το μαλλί και να τις σέρνουμε, όπως τα παλιά καλά χρόνια, που ήντουσαν όλοι σεξισταί.
;)

(σόφο, το κράνος εσύ- αθήναιε, όποιος αγαπάει παιδεύει και εκπαιδεύει)

Λούκι είπε...

Ααααα, δυστυχώς κι εγώ θα συμφωνήσω με όλους τους παραπάνω.
Δεν είναι έτσι όλες οι γυναίκες, όπως επίσης δεν είναι μαλάκες και όλοι οι άντρες!!!!!

Τώρα τον πίνακα όμως μία γυναίκα μπορεί να τον δει εντελώς διαφορετικά, ένας άντρας που έχει κουραστεί με τη συγκεκριμένη σύντροφο και της τη λέει και από πάνω.

Έλα ρε Σόφο μην ανοίγεις τέτοιο πόλεμο δεν είναι σωστό.
Άλλωστε τα έχουμε πει η γυναίκα είναι ΓΥΝΑΙΚΑ και ο άντρας είναι ΑΝΤΡΑΣ, δύο τελείως διαφορετικά πλάσματα.

Άντε γεια τώρα...

Ντεφι είπε...

τον πίνακα τον βλέπω σε ένα σπίτι που αγαπώ πολύ μαζί με τους οικοδεσπότες του.

για τα άλλα που λες θα θεωρήσω ως δεδομένο ότι δεν είσαι απόλυτος σαν άνθρωπος κι απλά έχεις κάτι στο μυαλό σου, θα θεωρήσω ότι δεν γενικεύεις.

αλλά ναι όταν οι γυναίκες πάνε να το πάιξουν άνδρες, γινεται μπέρδεμα, όχι όπως το εννοείς όμως. στον εαυτό τους σκίζουν τα ράματα πρώτα. υπάρχουν όμως και γυναίκες που δεν είναι ούτε γατούλες όπως επισήμανε η Κροτ ούτε οι σχίζες που περιέγραψες εσύ...

και τα 30, γιατί εγώ τα έκλεισα προ 8μήνου είναι μια κάπως περίεργη ηλικία, τον εαυτό σου πρώτα στήνεις στον τοίχο.

υπάρχουν μαλακισμένα δείγματα κι από τα 2 φύλα ε;

φιλί

Кроткая είπε...

Ντέφι, πώς γίνεται να είσαι μέσα στο μυαλό μου; :)

Sofogreg είπε...

@ allmylife

Απόλυτος δεν είμαι, απόλυτο είναι το ύφος μου όταν μιλάω ή γράφω. Κατηγοριοποιώ συνειδητά, ξέροντας πως δεν είναι όλοι σε ένα τσουβάλι. Δεν μπορώ όμως να το λέω κάθε φορά. Βαριέμαι!!!

@ απολλώνια

Ο τίτλος του βιβλίου μου άρεσε πάντα, το ίδιο το βιβλίο όχι και τόσο. Σκληρός δεν είμαι. Καθόλου. Πάντως - προς κάθε ενδιαφερόμενη, το μέτρο του χιούμορ κάποιου είναι αν μπορεί να αντέχει αυτά που τον αφορούν ή που νομίζει πως τον αφορούν. Και να αυτοσαρκάζεται.
Φιλιά.

Sofogreg είπε...

@ krotkaya

Αγαπητή κροτούλα, έχουμε και λέμε:
Περί γενικεύσεως, έχω ήδη απαντήσει.
Δεύτερον, δεν αυθαιρετώ, εκφράζω την προσωπική και βαθύτατα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψή μου.
Τρίτον, φυσικά και ζούμε το 2007. Ένα από τα προβλήματα της εποχής καταγράφω (τη δεκαετία του '60 υπήρχαν άλλα...)
Πέμπτον, δεν πρόκειται περί προκαθορισμένων ρόλων, αλλά περί ατράνταχτων αρχετύπων - εκεί τα έχετε κάνει ψιλοσκατά. Επίσης καλή μου κροτούλα, δεν σε έβαλα - ούτε και καμία άλλη - σε κανένα κουτάκι. Μόνη σου μπήκες!
'Εκτον, αν πρόκειται να διαλέξω, μεταξύ γατούλας και σκύλας, έ προτιμώ τη γατούλα. Σκέψου μόνο μήπως στο σημείο αυτό, το παρακάνετε. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ;;
Άφησα τελευταίο το τέταρτο. Επιτέλους συμφωνούμε απολύτως. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Ξέρεις πόσο σπάνια το ακούω αυτό από μια γυναίκα; Μένει να την καθορίσουμε - φυσικά και τα δύο φύλα μαζί.
Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψεις μια συμβουλή-προτροπή από έναν αρκετά μεγαλύτερο: άσε τη γατούλα που κρύβεις μέσα σου να καθορίσει μερικές φορές τη συμπεριφορά σου. Είναι ωραίο, μην το φοβάσαι!
Πολλά φιλιά.

@ Αθήναιος

Το θέμα και ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης γυναικείας συμπεριφοράς, σε τίποτα δεν έχει να κάνει με το πόσο συχνά ένας άντρας έχει την ευκαιρία να βρίσκεται με μια γυναίκα ή το πόσες κατακτήσεις έχει ή δεν έχει.
Φυσικά και να γράψεις για την χυλόπιτα!

Sofogreg είπε...

@ pascal

Μόλις έβγαλα το κράνος, γιατί έριχνε σκιά στο πληκτρολόγιο και δεν μπορούσα να σου απαντήσω! Έχω να πηδήσω για την ακρίβεια από το 1987, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ (ξέρεις:με το Γκάλη, το Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ'άλλα παιδιά...). Κόμπλεξ με τις γυναίκες; Φυσικά! Τα κακά των αντρών; Υπόσχομαι προσεχές ποστ, αλλά θέλω και γυναικεία βοήθεια.
Αυτά γιατί βαριέμαι επίσης (με εξουθένωσε αυτή η κροτούλα!)

@ nana tsouma

Φυσικά και δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι! Μόνο οι τριαντάρες(χα χα χα χα). Φυσικά και φταίμε και εμείς για πολλά, εξάλλου τις αφήσαμε να πάρουν το στραβό το δρόμο.
Καλησπέρες κι από μένα.

@ Λούκι

Καλή μου Λούκι,
επαναλαμβάνω: φυσικά και δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι, φυσικά και η μαλακία είναι σύμφυτη με το ανδρικό φύλο. Φαντάζεσαι όμως το ποστ να ανέφερε όλες τις εξαιρέσεις; Μια μαλακία θα ήταν. Η μαγική λέξη είναι ΧΙΟΥΜΟΡ, που φυσικά όπως πάντα κρύβει και λίγη αλήθεια.
Δεν ανοίγω κανένα πόλεμο! Ανοικτός είναι εδώ και χρόνια. Θες απόδειξη; Κοίτα πόσοι άντρες έκαναν σχόλιο στο ποστ μου: λούφα και παραλλαγή. Τρομοκρατία μου φαίνεται εμένα.Στον οποίο πόλεμο ποτέ δεν συμμετείχα.
Φιλιά από τον ΑΝΤΡΑ στην ΓΥΝΑΙΚΑ.

allmylife είπε...

τι κάνεις ακριβώς;
βαριέσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Sofogreg είπε...

@ ντέφι

Έτσι είναι. Στα περισσότερα συμφωνούμε. Περισσότερο δε πως αυτές που υφίστανται τις συνέπειες και στήνουν τον εαυτό τους στον τοίχο είναι οι ίδιες οι γυναίκες. Και δεν τους αξίζει, στ' αλήθεια στενοχωριέμαι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν επηρρεάζονται και οι άντρες. Ξέρεις πόσους φίλους έχω που έχουν υποστεί όσα αναφέρω; Κυρίως δικές τους εμπειρίες περιγράφω και λιγότερο δικές μου. Εξάλλου, υπήρξα μάλλον τυχερός στις γυναίκες με τις οποίες συνευρέθηκα στη ζωή μου.
Φιλί

flexxus είπε...

Άνοιξες πληγή μεγάλη και να δούμε που θα βγάλει!!!Πάντως συμφωνώ ότι έχει υπάρξει "ανακάτεμα της τράπουλας"(αυτό που εσύ λές μπέρδεμα αρχετύπων)..Αν βρούμε το γιατί και πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία,νομίζω πως θα καταλήξουμε τελικά στο συμπέρασμα ότι "φταίμε κι οι δυό"!!!!!(που λέει και το τραγούδι)...

stefy είπε...

Είμαι η μόνη που συμφωνεί μαζί σου ή μου φαίνεται; Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά δεν είπες κάτι τέτοιο. Αυτό που περιγράφεις ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις, στις περισσότερες και σε μικρότερες ηλικίες (για να σε προλάβω και να μην πεις κάτι για την ηλικία μου). Τελικά χρειάζεται κανά ''χαστούκι'' όπως μου 'χεις πει..
;)

NinaC είπε...

Λυσσάξατε, πια! Μια σας φταίνε οι ζωντοχήρες, μια οι τριαντάρες, μια οι σαραντάρες!

Τι, σκατά, θέλετε πια? Τη μαμά σας?

Ε, τραβάτε να τη βρείτε!

Σιχτήρ, πλέον!

:p

stefy είπε...

Να συμπληρώσω ότι τα λέω εγώ αυτά, που πριν από κανά δυο εβδομάδες με είχαν πει φεμινίστρια..

ladybug είπε...

Είναι αυτές που θέλουν τον άντρα να είναι λιγότερο άντρας και περισσότερο σκυλάκι, θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν, και μόλις το καταφέρουν τον βαριούνται γιατί δεν είναι και πολύ άντρας. :)

Πολύ ωραίο ποστ.
Πολύ ωραίο blog.

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

σε διαβάζω λίγο καιρό τώρα,μερικά από αυτά που λές τα αναγνωρίζω ως πραγματικότητα,αλλά....μήπως έφαγες
πόρτα?


Ελένη Μ.

Кроткая είπε...

Ντόλυ, μωρό μου σε λατρεύω! Θυμησέ μου να σε κεράσω βότκες!

Στεφάκι, κουνελάκι, χμ!

Кроткая είπε...

Sofostreap, u 've got mail, dear.

Sofogreg είπε...

@ flexxus

Αφού ξέρεις, εσύ τουλάχιστον, πως μου αρέσει να δημιουργώ αναταραχή. Και πως τις γυναίκες τις γουστάρω, ακόμα και με αυτό το μαλακισμένο μυαλό τους!
:))))

@ stefy

Μπορώ να το πω και επισήμως: είσαι ο άνθρωπός μου!

@ composition doll

Σιχτήρ επίσης (ανταποδίδω την ευχή)
Και ποια μαμά μας; Γυναίκα δεν είναι κι αυτή;
Δεν θέλουμε, λέμε!!

@ ladybug

Είσαι μέσα στο μυαλό μου. Ακριβώς γι' αυτές είναι το ποστ. Ακριβώς. Και είναι οι πρώτες που μετά μιζεριάζουν. Και κάνουν τα ίδια με τον επόμενο!

@ Ελένη Μ.

Δυο πόρτες έχει η ζωή, τις έφαγα και τις δύο...

@ krotkaya

Oh! darling, please believe me, I never do you no harm. Believe me when I tell you... (σου τραγουδάω και Beatles).

AVRA είπε...

θα γινω μισητη απο τον γυναικειο πληθυσμο, i know, αλλα και εγω συμφωνω μαζι σου κατα το μεγαλυτερο μερος.Δυστυχως σε αυτη την κατηγορια ανηκει το μεγαλυτερο ποσοστο των γυναικων σημερα και ειδικα οι τριανταρες.
Δεν γενικευω απλα θεωρω οτι ειναι πολλες αυτες που σκεφτονται και φερονται οπως περιγραφεις.
Απο εκει και περα σαφεστατα μαλακες υπαρχουν και στα δυο φυλα.Μην νομιζετε οτι( οι αντρες )ειστε ενταξει, ισως να μας εχετε αναγκασει να γινουμε ετσι.

Кроткая είπε...

Lolll!! Lolll!!!

(σήμερα έχετε βαλθεί όλοι μαζί να με κάνετε να κοκκινίζω και να χαζογελάω και με κοιτάει παράξενα η διπλανή μου στο γραφείο!!!)

don't you think I am thaaaaat fragile! (δικό μου, δεν είναι από τραγούδι)!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, αν αποφάσισες να ανεβάσεις αυτή την...προβοκάτσια (και μάλιστα χωρίς κράνος), τι στο καλό έγραφες στα πέντε - έξι κείμενα που έσβησες πριν;;;;

χαχαχαχα

Little_Pat είπε...

Έλεος...!!!
Τα έχουμε κάνει όλοι σκατά μαζί. Ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας. Απλά ας το παραδεχτούμε, και οι γυναίκες και οι άντρες, έχουμε χάσει ελαφρώς τη μπάλα. Δε ξέρω ποιος έχει χάσει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα. Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαστε χαμένοι και τζασμένοι και κάτι μας λείπει και έχουμε μιζεριάσει και, ίσως, να έχουμε χάσει και το νόημα της ζωής, πιθανόν, να έχουμε χάσει και το είναι μας.
Θαρρώ πως δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας όπως ορίζει τα του εαυτού του καλά είναι. Αρκεί να ξέρει γιατί κάνει ό,τι κάνει.
Σίγουρα, δεν έχω σαν πρότυπο άντρα τον πατέρα μου ανατολίτη. Ούτε σαν πρότυπο γυναίκας τη θειά μου τη Μερόπη, τη καριερίστρια. Αλλά ποιος με χέζει κι εμένα και τις ιδέες μου και τις απόψεις μου;
Ο καθένας ορίζει τα του εαυτού του.
Και ο καθένας μας, όπως στρώσει θα κοιμηθεί.
...και το κάθε τι έχει το τίμημά του.
Τέρμα η φλυαρία, χαιρετώ.

------ είπε...

Πάντως, επειδή σε βλέπω να έχεις κόλλημα με τις τριαντάρες και μόνο, σου θυμίζω πως τα τριάντα κρατάνε μόνο ένα χρόνο...μετά γίνεται 31..μετα 32 ..μετα 33 κ.λ.π. κ.λ.π. οπότε....
Πώς κανεις έτσι για ένα χρονο βρε παιδάκι μου κι εσύ;;;;

Goudaki! είπε...

Συμφωνώ εν μέρη...βασικά είναι χαζό να κάνουν οι γυναίκες τους κυνηγούς και να την πέφτουν αδιακρίτως σε όλους μπας και πετύχουν κανέναν να τις παντρευτεί.Εμένα μου αρέσουν οι γατούλες αλλά όχι οι χαζές ψωρόγατες! Αν με εννοείτε! Επίσης είναι χαζό να βάζουμε πριν απο την πρωσοπική μας ευτυχία, την καριέρα! Αυτά είχα να πω! Και συμφωνώ και με την Στεφυ! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δύο, χονδρικά, ανδρικοί ρόλοι τους οποίους οι γυναίκες ψάχνουν/ αναζητούν.
Ο lover και ο provider.
Υπάρχουν φάσεις στη ζωή μιας γυναίκας που αναζητεί τον lover (πιο μικρές ηλικίες) και φάσεις κατά τις οποίες αναζητεί τον provider (οι τριαντάρες στις οποίες αναφέρεσαι).

O lover σόφο είναι ο άντρας για τον οποίο μιλάς, τον οποίον "δεν μπορούν να κερδίσουν, μπορούν μόνο να του σπάσουν τ' αρχίδια και να σηκωθεί να φύγει".
Ο provider είναι το "καλό παιδί" που, αργά ή γρήγορα, οι γυναίκες αυτές θα γνωρίσουν και θα κάνουν μια ωραιότατη και ευτυχισμένη οικογένεια.

Ο provider, βέβαια, αν και δίνει ασφάλεια και στοργή, δεν τις "φτιάχνει" αυτές τις κυρίες όσο ο lover. Γι' αυτό και βλέπεις καλοπαντρεμένες κυρίες να τραβιούνται μέχρι και με τον υδραυλικό.

Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου ο lover και ο provider συνδυάζονται σε ένα πρόσωπο.
Αλλά ένας τέτοιος άνδρας δεν θα καθήσει να ασχοληθεί με τις γυναίκες που περιγράφεις.

(ps. φυσικά και δεν πιστεύω ότι είναι όλες έτσι- είναι όμως πάρα, μα πάρα πολλές).

o kairos είπε...

Μην κωλωνεις.Μονο οποιος δεν ηθελε να δει την αληθεια ειδε οτι γενικευεις.Μιλας για οσους ισχυουν αυτα.Η σπουδη να σου διαστρεψουν αυτη την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ θεση μαρτυραει την αγωνια του φυλλου.Ενω εσυ απλωνεις εναν καθρεφτη.Για την πλειοψηφια μαλιστα.Δεν θελει να δει.Κακα μαντατα για ολους.Εκτος απο κεινους που θελουν να αντικαταστησουν τη μαμα τους με τη γκομενα τους.Καλα να παθουν και οι τρεις.

Dreamer on the Poof είπε...

Αν δεν κάνω λάθος,
όλες οι κυρίες καπνίζουν...

-Sofo, πήγαινε νά τους πάρεις τσιγάρα...!!!

Sofogreg είπε...

@ avra

Καλή μου αύρα, φυσικά και είναι περισσότερες! Τι διάολο, στη δική μας κοινωνία ζω και συναγελάζομαι. Φυσικά επίσης οι μαλάκες δεν αποτελούν προνόμιο μόνο ενός φύλου, αν και για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό μάλλον εμείς διεκδικούμε τα πρωτεία.

@ krotkaya

Είναι τόσο πιο ωραία, όταν τραγουδάς!

@ mpampakis

Θα στα στείλω με e-mail και αν έχεις τ' άντερα, ανέβασέ τα εσύ στο blog σου...

@ little_pat

Καμία αντίρρηση. Μια αρχή όμως θα ήταν να μπορέσουμε να δεχθούμε τις λάθος συμπεριφορές μας και να σκεφτούμε πως για να τα λέει ο "άλλος", δεν μπορεί, κάτι θα έχει καταλάβει.
Και να μην χάνουμε το χιούμορ μας...
Σημ: μου φαίνεται πως είμαστε ψιλοσυνάδελφοι;

@ nana tsouma

Ρε συ Νανά, μου δίνεις τόσο κουράγιο!! Είχα απελπιστεί. Κι ήταν τόσο απλό, ένα χρόνο μπάσκετ και γυμναστήριο και μετά...

Sofogreg είπε...

@ Goudaki!

No comment!!!

@ pascal

Όταν είδα μεγάλο σχόλιο, έτρεξα να φορέσω ξανά το κράνος μου. Τελικά όμως, δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά. Λοιπόν, επί της ουσίας έχεις δίκηο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Σε ό,τι με αφορά πάντως, καλύτερα αποτυχημένος lover, παρά πετυχημένος provider. Ή ακόμα καλύτερα, πετυχημένος lover και provider στην αγάπη μου από επιλογή και όχι επειδή μου το απαίτησαν.

@ ο kairos

Αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση - γέμισα μελαγχολία.

@ michelan

No problem.

allmylife είπε...

pascal
φίλε μας,
η πρώην γυναίκα του sofogreg μου είπε να σου πω, πως συνδύαζε εξαιρετικά τους δύο ρόλους - o sofogreg, γιατί εκείνη είχε πάθει κ......
δεν ξέρω αν σας έχω πεί ποτέ!
:)

skarthali είπε...

xmmm...

eimai tis apopsis oti auta pou perigrafeis boroun na simboun se mikroteres kathos k se megaliteres ilikies twn trianta.

Exw tin entipwsi oti oso pernan ta xronia oloi tinoume na apomakrinomaste apo filous/ gnorimies/ flertakia analoga me tis ipoxreoseis tis zois – oi opoies auxanontai me gorgo rithmo!

Tora, an ontos to fenomeno paratireitai sixnotera sta trianta, omologo oti den boro na xero giati eimai mikrouli akoma!

filia!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ένας χημικός μου, μου είχε πει:
Αν θες να κάνεις οικογένεια θα παντρευτείς στα 40 σου μια γυναίκα που θα είναι 20 χρονών , πρόσεξε (μου λέει) ούτε 19 (είναι μικρή) ούτε 21 (είναι μεγαλη)!!!

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσοτερο καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε...

και μη ξεχνάς:
"ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΛΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ" (νομίζω)...!!!

Lost είπε...

Dear Sofo, παραλίγο να ταυτιστώ με κάποια από αυτά που γράφεις, καθότι γυναίκα ελεύθερη με πατημένα τα 30, αλλά δεν τα κατάφερα. Κυλιόμουν στα πατώματα με το "ΘΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ!!" και πού καιρός για ταυτίσεις. Πάντως, με τόσες προσδοκίες (γατούλες, ιππότες κ.λπ.), κι από τις 2 πλευρές, δεν είναι περίεργο που τα κάνουμε σκατά στο τέλος, συμφωνείς?
P.S. H μοναξιά ΔΕΝ είναι το αντίτιμο που πληρώνει κανείς για να πετύχει στην καριέρα του.

Кроткая είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Sofogreg είπε...

@ skarthali

Είναι πολύ συχνότερο το φαινόμενο σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ναι, δεν ξέρεις γιατί είσαι μικρή ακόμη.
Φιλιά

@ tony

Πολύ σωστός ο χημικός σου. Τώρα όσον αφορά στην τελευταία σου φράση...μμμμ κάτι μου θυμίζει!

@ lost

Dear lost, από την αρχή είχα σε μεγάλη εκτίμηση το χιούμορ σου. Επιβεβαιώνομαι.
Φιλιά.

An-Lu είπε...

Αν και είμαι κατά των κατηγοριοποιήσεων, δυστυχώς έχεις δίκιο...

Ανώνυμος είπε...

Αν και γυναίκα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, περιγράφεις το 95% των γυναικών αυτής της ηλικίας σήμερα. Δυστυχώς δεν μπορώ να προσθέσω κάτι παραπάνω, τα πράγματα έχουν έτσι είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Little_Pat είπε...

Το χιούμορ μας, τον αυτοσαρκασμό μας... νομίζω πως έχεις δίκιο, καλό θα είναι να μη τα χάνουμε :)
Φαντάζομαι πως έχεις σκεφτεί πως ο κόσμος δεν ασχολείται ουσιαστικά με τον εαυτό του, τόσο ώστε να έχει τα κότσια (μια άλλη λέξη μου ήρθε πρώτα, αλλά είπα να είμαι συγκρατημένη σήμερα) να παραδεχτεί τα λάθη του, και να δώσει σημασία και σε αυτά, που πιθανόν με τα οποία δε συμφωνεί ντε και σώνει. Ναι, να δεχτούμε τις λάθος συμπεριφορές μας και να σκεφτούμε πως για να τα λέει ο "άλλος", δεν μπορεί, κάτι θα έχει καταλάβει.

ΥΓ: Όταν λες "ψιλοσυνάδελφοι" αναφέρεσαι στο "Patricia the stripper" του Chris DeBurg? :)))

Καπετάνισσα είπε...

Ν΄αγαπιόμαστε μωρέ.
Και να καταπιεί η θάλασσα τα καπέλα που συχναλλάζουμε.

Γυμνοί εντελώς να'μαστε γίνεται;
Κι ανοιχτοί στον Άνθρωπο.


(Κι απ' την απέναντι όχθη παρόμοια θ' ακούσεις. Σε κατανοώ όμως και μ' αρέσεις)

Sofogreg είπε...

@ an lu

Κι εγώ, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, κατά των κατηγοριοποιήσεων είμαι. Πολύ χαίρομαι που βλέπω την γυαλιστερή γοργόνα!

@ ex-blogger

Απόλυτα σύμφωνος. Και επί τη ευκαιρία, αν μου επιτρέπεις, γιατί ex blogger; Έλλειψη χρόνου; Βαρέθηκες;
Καλησπέρα.

@ little_pat

Χαίρομαι που το βλέπεις έτσι. Καλό θα ήταν να το δούμε όλοι έτσι.
Το ψιλοσυνάδελφοι κολλάει με το biotech που γράφεις στο προφίλ σου.

@ καπετάνισσα

Μωρέ να αγαπιόμαστε. Μωρέ και να ....ιόμαστε επίσης. Όλα θα ήταν καλύτερα. Κι αν μπορούσαμε να γυμνωθούμε από τους φόβους μας, τότε θα είμασταν ανοιχτοί στον ΄Ανθρωπο, νομίζω.
Καλώς όρισες.

neuclone είπε...

Έτσι... και τις μπάλες.

Θέλω να πω: Τα λες όπως είναι sofogreg.
Ήταν το πρώτο κείμενό σου που διάβασα, θα διαβάσω κι άλλα.

Eισωραίος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες αγόρι μου sofogreg

Ανώνυμος είπε...

"καλύτερα αποτυχημένος lover, παρά πετυχημένος provider. Ή ακόμα καλύτερα, πετυχημένος lover και provider στην αγάπη μου από επιλογή και όχι επειδή μου το απαίτησαν..."
Τι άνοιγμα, τι παραδοχή, τι ρίσκο από κάποιον που δείχνει ευαίσθητος κι ανασφαλής μόνο εκεί που πρέπει,ταπεινός κι εγωιστής μαζί!
Τρέχα σε παρακαλώ να το βάλεις στη
Wickipedia δίπλα στο λήμμα ΑΡΣΕΝΙΚΟ.
Μου έφτιαξες τη "ζορμπκική" χαμένη ελπίδα!

Δημήτρης ηλεκτρολόγος είπε...

καλό